Retten er satt sammen av vegansk hvit saus/dipp laget av nøtter og vann, grov tomatpesto, pastaplater i form av rå squash, «parmesan» dryss og mye fersk basilikum til topping. Jeg får aldri nok basilikum!
Under følger oppskrift på de ulike delene. Det er opp til deg om du serverer den som pålegg på godt brød, som en salat til god skinke og oliven, som tapas direkte på en rund skive squash eller som forrett.
Dette er også bra mat for tarmen, her får den mye råe plantefiber og gode fettsyrer fra nøttene.
Denne grove og fyldige tomatpestoen passer også godt som pålegg. Prøv den gjerne med (vegansk) rømme, godt brød, litt grønt, god olivenolje og litt rød balsamicoeddik!
«Parmesan» uten melk….med mange viktige mineraler fra næringsrike frø og næringsgjær som er et vegansk, smaksrikt produkt rik på B –vitaminer og mineraler. Næringsgjær må kjøpes i helsekostbutikker.
Parmesandrysset kan oppbevares i flere uker i en lufttett boks i kjøleskap. Det smaker også godt i en ellers enkel grønn salat.