Fermentert rødkål til jul?

Lag den nå, den blir bedre når den får stå noen uker i kjøleskapet. Ønsker du en lun rødkål kan du varme den forsiktig, men ikke over 42 grader. Du kan og sette den ut av kjøleskapet i god tid før du skal spise den for å få den romtemperert.  Rødkålen er også nydelig på brødskiva, gjerne sammen med julepålegg av ulikt kjøtt. 

Falafel

Verdens mest kjente Street food bør etter hvert bli en del av alle norske ungdommers vokabular. Det er næringsrikt og plantebasert, fritt for allergener og rimelig mat med mye god smak!

Fyldig tomatsuppe

Barna mine spiser dessverre ikke så mange rå tomater. Men så er det også tomaten som er den grønsaken som helst skal varmes for at vi kan nyttiggjøre oss av verdifull lykopen. Tomatsuppe med varme og fylde, av tomater, løk, hvitløk, paprika, chili og linser er rent og godt, og mettende for alle. Dette er også mat for de gode bakteriene i tarmen, både med og uten egen kokt kraft.

Her er ingen gluten, melk eller animalske produkter om du bruker grønsakskraft/buljong.

Raw lasagne

Retten er satt sammen av vegansk hvit saus/dipp laget av nøtter og vann, grov tomatpesto, pastaplater i form av rå squash, «parmesan» dryss og mye fersk basilikum til topping. Jeg får aldri nok basilikum!

Under følger oppskrift på de ulike delene. Det er opp til deg om du serverer den som pålegg på godt brød, som en salat til god skinke og oliven, som tapas direkte på en rund skive squash eller som forrett.

Dette er også bra mat for tarmen, her får den mye råe plantefiber og gode fettsyrer fra nøttene.

Denne grove og fyldige tomatpestoen passer også godt som pålegg. Prøv den gjerne med (vegansk) rømme, godt brød, litt grønt, god olivenolje og litt rød balsamicoeddik!

«Parmesan» uten melk….med mange viktige mineraler fra næringsrike frø og næringsgjær som er et vegansk, smaksrikt produkt rik på B –vitaminer og mineraler. Næringsgjær må kjøpes i helsekostbutikker.

Parmesandrysset kan oppbevares i flere uker i en lufttett boks i kjøleskap. Det smaker også godt i en ellers enkel grønn salat.