737 Posts
7.1K Followers

siwraw &

Grønnere matglede 🍊Selger FERMENTERTE grønnsaker som blir digge smaker på glass 🥬🌱 RAW kaker, barer, kuler. Velkommen inn på hjemmesiden. Link under 👇

August 2019 så SIWRAW AS dagens lys 🥂🥬🦠🫑 Og det ble drukket vannkefir i høye glass 🥂 Jeg kjenner på stolthet over hva jeg har skapt når vi i dag kan distribuere fermenterte produkter til hele Norge via @kinsarviknaturkost #siwraw #heltnaturlig #fermentertegrønnsaker #vannkefir #rawkake #matfordegodetarmbakteriene #grønnerematglede
God fredag til deg💗 Liker du også å starte dagen med gresk yoghurt? 
Rå mandler, frø og kjerner blir raskt en deilig rå granola. Prøv selv og se hvor enkelt det er 🥰

4 dl mandler
1 dl havregryn
3/4 dl gresskarkjerner
3/4 dl sesamfrø
2 dl kokos
1/4 ts salt
1 ts kanel
120 gr dadler
70 gr mandelsmør 

Kjør først mandlene i en foodprosessor til grovt mel. Tilsett de andre tørre ingrediensene og kjør maskinen litt til.
Tilsett dadler og mandelsmør og bland til massen er samlet.
Ha granolaen over i en luftett boks - og oppbevar den gjerne i kjøleskap i flere uker for å bevare de gode fettsyrene bedre. 
Ved servering kan du strø over friske bær, oppkuttet eple eller annen frukt. Her får du gode plantefiber til deg og tarmen din ❤️

Foto: @michellesundqvist 

#siwraw #merefiber #plantefiber 
#matfordegodetarmbakteriene
#reklame Økologiske varer blir til fire, fermenterte og upasteuriserte produkter som kan bestilles hvor som helst i landet. 🚛🚛Vår milde, fermenterte kål  med eple og purre🥬  Vår fermenterte rødkål med blåbær og kardemomme 🫐 Vår etterspurte Kimchi 🥬Og vår litt hissige, fermentert salsa 💃 🌶️Alle våre klassikere kan du nå bestille via @kinsarviknaturkost som levererer til din nærbutikk 🚛🚛 Nye produktbilder kommer snart på www.goodlife.no.  #siwraw #fermentertegrønnsaker #melkesyregjæring #melkseyrebakterier #godesmaker #økologiskegrønnsaker #bærekraftiglandbruk
Er du lærer og medlem av Mat og helse i skolen kan du delta på kurs i fermentering av grønnsaker, onsdag 15.10 på HVL campus Kronstad . Melkesyregjæring er en naturlig konserveringsmetode der  melkesyrebakterier omdanner karbohydrater i råvarene til organiske syrer, hovedsakelig melkesyre. Dette senker pH-verdien og skaper et surt miljø som hemmer vekst av uønskede bakterier og muggsopp.  #siwraw #kursifermentering #godesmaker #fermenteringavgrønnsaker #bærekraftig #langholdbarhet #beredskab #norskegrønnsaker
Min egen produksjon av fermentert kål gikk fra store Norgesglass til bøtter for hvert ulike produkt. I dag er produksjonen ganget med både 10 og 20 i måneden 🥬🥬🥬🥬🥬🥬 Det er utrolig gøy! Det som startet hjemme for egen helse og nytelse er nå blitt til produkter som kan leveres til hele landet.  Og jeg håper du som har sendt meg en e-post eller en melding de siste årene nå snart kan få kjøpt varene våre i din helsekost nær deg 🫶🏻 

#siwraw #folkehelsearbeid  #økologisk #fermentertegrønnsaker #bærekraftigmatproduksjon ##matdegodebakterieneitarmen
#reklame 
Vi takker Foodjunkie AS for godt samarbeid med fermentering av våre gode produkter i større volum, og nå har vi også @goodlifenorge som samarbeidspartner med levering av varene. Det er fantastisk! 
Dette frigjør tiden min enda mere til å fortsette med helsefremmende kosthold i andre kanaler. Jeg vil gjerne dele flere oppskrifter med dere, og som lærer i mat og helse nyter jeg å spre grønnere matglede på 6. og 9.trinn dette året❤️ Fra januar 2025 ble jeg også student igjen i mat og helse for å starte på en mastergrad i faget jeg brenner for. 
Vi må få de unge til å lage mere mat. Råvarer, gode smaker og kunnskap om ernæring og bearbeiding av råvarer er nøkkelen til bedre helse og nytelse i livet.

Foto: @michellesundqvist
Det er absolutt lov til å nyte høstens norske epler og pærer i bakst fordi om du ønsker å spise mere fiber i kosten din . Bak med bønner og mandelmel som jeg gjør. Søtning i deigen kan velges utifra ønsker og behov.  Denne oppskriften bruker jeg både til terte og til en galette  med frukt og bær. Håper du vil prøve 🙌Til en stor terte eller 11 små trenger du 🍂🍁 🍂🍁. 1 boks kokte hvite bønner, 3,5 dl mandelmel, 1 egg, 70 gram smør i terninger, 1 ta malt kardemomme, 1/4 ts salt, 6 ss agavesirup og 0,5 dl fint (glutenfritt)mel til utbaking.  Start med å blande alt det tørre i en bakebolle. Smuldre inn smør i små biter i det tørre. Kjør kokte bønner i en foodprocessor til en mos og ha det sammen med det tørre. Bland inn alt sammen med egget. Sett deigen i kjøleskapet et par timer, eller natten over. Trykk deigen ut i valgfri form og fordel fint kuttet frukt over. Dryss lett med kanel og sukker og legg på en liten bit med smør. Bak i ovnen på 180 grader til deigen er gyllen og frukten mør. I små former tar dette omlag 15- 20 min . #siwraw& #grønnerebakst #merefiber #glutenfri #matinspirasjon #norskfrukt #sesongensråvarer #epleterte
🥳🥳Vi har enda et nytt utsalgssted for de verdsatte, fermenterte varene våre. Kunnskapsrike og varme @sognjordoghagebruksskule selger nå vår Kimchi, kål med eple, rødkål med blåbær og vår populære salsa 💃 🌶️🌶️ Varene ble overlevert via hyggelige elever og læreren deres som var på Høstmarked i Bergen. Det var så fint å møte dere. Og jeg ser frem til å komme til skolen for å holde kurs utpå nyåret. 

Foto: @michellesundqvist 
#siwraw #grønnerematglede #godesmaker❤️ #fermentertegrønnsaker #rawkake #raw #bærekraftigmatforbruk #børekraftiglivsstil #grønt #matdegodebakterieneitarmen
I dag var det kurs i fermentering av grønnsaker i vakre Ulvik, Hardanger produksjonsskule. Campus Ulvik  @okovekabergen  Tusen takk til fine og arbeidsomme deltakerne og for flotte, norske, økologiske grønnsaker. De fikk også lage et lokalt produkt med grønnsaker fra @lyseklostergaardsdrift Rødkål, rødbet, sellerirot og gulrot 🥕 En råkost til fermentering hjemme altså 🥬🥕 Takk for meg, det var veldig hyggelig å få dele kunnskap og inspirasjon om denne måten å konservere grønnsaker på.  Lykke til med arbeidet hjemmefra også. #siwraw #fermenteringavgrønnsaker #norskegrønnsakerisesong #økolgisk #bærekraftiglivsstil #bærekraft #smakfultmåltid
Lager vi en kultur i skolen for at elevene blir kjent med de norske grønnsakene og frukt i sesong? De skal lære å bli bevisste forbrukere og ta bærekraftige valg. Da må de vite mere. Den siste måneden har jeg tatt med egne grønnsaker, grønnsaker fra mitt abonnement hos @lyseklostergaardsdrift og rimelige, norske grønnsaker og frukt i sesong til elevene på 6. og 9. trinn i skolen. De vet nå navn, form, tekstur og smak på mer enn gulrot og potet 🥔 🥕👩‍🌾 Å være lærer i barneskolen og ungdomsskolen beriker livet. Elevene er ulike. De er ivrige og usikre, har aldri laget eller smakt- og noen få er svært interesserte i matfag. Sammen har de laget blomkålsuppe/pure’supper, tomatsuppe, betasuppe og spist rå grønnsaker med dipp og i fiskewrap. De har laget grove scones, sconespinner, grov gulrotkake med havre, eplekake og fruktsalat av norske epler, pærer og plommer. Å, som de har kosa seg, og så mye de har erfart og kanskje lært? 🌱🥕🥰 I skolen kan vi nå alle ❤️🙌 Mat er så mye mer enn mat. #matoghelselærer #matoghelsefaget #matkunnskap #råvarerisesong #bærekraftsmål #bærekraftiglivsstil #bærekraftigforbruk #matinspirasjon
Denne rå kimchisalaten er noe av det beste jeg vet innen råkost 🥕🥬🌶️🍋‍🟩 Finsnittet kål; rød eller grønn, finsnittet gulrot, litt chili og finsnittet rødløk knadd i litt havsalt og limesaft. Tilslutt tilsetter du litt god olivenolje og så mye finhakket fersk koriander du vil ha 🌿🌿 Ønsker deg en fin mandag i september. De norske råvarene er på sitt beste- og sammen med litt av de gode fra fjerne strøk blir det en smaksopplevelse å spise råkost 🙌🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳 #siwraw #råkost #rawfood #plantefiber #fiber #matdegodebakterieneitarmen #norskeråvarer #matinspirasjon
Hvor mye grønt består en vanlig lunsj av i din hverdag? Gresk salat fikk en ny mening i sommer da jeg besøkte Hellas for første gang. Denne mengden av grønt og herlig fetaost metter og smaker nydelig 🍅🍅🍅🍅🥒🥒🥒🥒 Også får man brukt mange norske tomater og agurker i sesongen som fortsatt er her. Vi har vel gjerne brukt denne salaten som siderett tidligere, men prøv den som lunsj du også. 🫒🫒🫒🧅 Jeg kopierer gjerne denne matkulturen inn i min hverdag. Ønsker deg en herlig sensommerhelg 🥰 #matkultur #grønnerematglede #siwraw #matinspirasjon #sensommer #norskeråvarer
Mine raw bringebærkaker har gitt meg så mange fine menneskemøter 💕🌸 Via gjester og kunder som er overrasket og takknemlige, via deltagelse på kurs og senest nå i kveld da jeg tilfeldigvis møtte på en tidligere elev på Restaurant og Matfag, fra våren 2023. Hun kom bort til meg for å fortelle at jeg hadde inspirert henne til å smake raw food og raw kaker, og vekket interessen hennes for ernæring i matfaget. Nå går hun på skole igjen og ønsker å studere folkehelse og ernæring 🙌  Læreren i meg kjenner på stor glede 🥰 #siwraw #grønnerematglede #matinspirasjon #folkehelse #tarmhelse #matdegodetarmbakteriene
Hvor mye grønnsaker greier du å få inn i familien sine smoothies? Det er en stor forskjell i smaksløkene hos oss. Kål er enkel å lure inn, jeg er mere spent på dagens twist med rødbeter også. Ved å tilsette 2/3 bær, litt vaniljeyoghurt, og litt syre fra klementinjuice tror jeg dette går fint 🥰🥰🥰🥰 De må iallfall bli imponert over fargen 🌸💕🙌 #siwraw #rawfuel #matdegodebakterieneitarmen #enzymer #minerlaer #vitaminer #mikronæringsstoffer #naturligtilskudd
Reklame 🌶️ Vår fermenterte salsa er igjen tilgjengelig i flere av butikkene som selger varene våre 🌶️🌶️ Også vil vi informere om at @naturkostos har tatt inn varene våre igjen. Det er så fint 🤗 Da det er nærbutikken til Siw 💕🌸 På Amfi Os altså, hos Naturkost finner du også utvalget vårt av fermenterte grønnsaker 🙌 #siwraw #fermentertegrønnsaker #matdegodebakterieneitarmen #bærekraftigmatproduksjon #bærekraftigmatforbruk
Reklame 🌱🥬 Om du bor i Bergen, Fana, Os eller Fusa har du tilgang  på våre fermenterte grønnsaker som produkt i glass. Enn så lenge leverer jeg personlig, og det er alltid en veldig hyggelig jobb å gjøre 🤗 Likevel ønsker vi oss en samarbeidsavtale med en større produsent som gjør det mulig å si ja, takk til grossist som er klar for å ta imot varene for distribusjon til hele landet.  Per i dag er varene våre å finne i butikkhyllene hos: @reindyrka @reindyrkabergen @tastebuds @stend.gardsbutikk @sunkostbergenstorsenter @sunkostamfinesttun @sunkostlagunen @sparnoreneset @aarvikgard @naturkostos
Denne uka har jeg opplevd sommer, sol, blått hav og en herlig matkultur i vakre Parga, Hellas 🇬🇷 Forretter av grønnsaker smaker alltid best, men herlig sjømat som Stifado med lokale reker ble nok favoritten denne uka.
Har du Dagbladet pluss? Les om forskning og hva @drgunhild og @vegetarlegen mener fermenterte grønnsaker bidrar med for helsa vår 🥬
I sommervarmen er det fint å bruke stekeovnen til å gjøre varmebehandling av grønnsaker til en deilig, fyldig tomatsaus til enkel pasta og salat. De norske tomatene smaker nydelig nå. Sausen blir også mere næringsrik når du baker flere grønnsaker for så å mose dem med stavmikser. Spe gjerne med litt av pastavannet om du synes sausen blir for tykk. 🍅🍅 Dette klarer også barn helt ned til 8-10 års alder å lage . Bare hjelp dem med å ta ut av ovnen og få grønnsakene over i en kolde for å mose dem. 🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳Jeg liker å lage mat og spise mange måltider ute nå når lyset og varmen tillater det. Sommerglede 🌼🌼🌼 Du trenger 10-12 tomater, 1 -2 røde paprika, 1 1/2 løk, 4 fedd hvitløk, olivenolje og en god balsamico, salt og pepper. Bak i ovnen på 200 grader i ca 20 min.  #sommermat #siwraw #matinspirasjon #enkelmat #grønnerehverdag #grønneremåltider #tomatsaus #tomater #norsketomater #sesong #norskeråvarer
I går møtte jeg og familien min @groraugland igjen- og sønnen Tim etter mange år. Denne kraftfulle, varme mammaen som har tilegnet seg en stor kunnskap om kosthold og gener for sønnens vel ❤️ I dag er Tim 20 år, er lærling i telemontørfaget, kjører bil og er en sosial ressurs i seg selv 🙌 Så utrolig fint å møte deg, Tim. Du er som jeg sa i går, heldig som har en slik mamma.  Vi må ta inn over oss at vi som individer kan bli bedre av ulike kosthold ❤️ Kokebøkene til Gro er også geniale å ha på skolekjøkkenet for kosthold uten melk og gluten. Trygg, smakfull og delikat mat for elever med allegorier. #allergivennlig #utengluten #utenmelk #frifor #råvarebasertkosthold #godtforkropogsjel❤️
Å fylle opp hyllene hos vakre @reindyrkabergen er alltid like stort. Nå finner du både fermenterte grønnsaker og raw kaker fra oss her i Strandgaten 21, Bergen 🌸🌸🌸 Vi har levert våre favoritter fra det grønne kjøkkenet; raw bringebærkake og raw peanøttkake, raw energikuler og massevis av Kimchi, rødkål og kål 🥬 🥬🥬 #siwraw #rawkake #fermentertegrønnsaker #matfragoderåvarer #planteriket #plantefiber #matfortarmen #sogood
Det er lenge siden jeg har delt litt om meg. Året ble fylt igjen, men nå er det bare en uke til sommerferie for meg som lærer. 🌸🌸🌸 Det siste året har jeg hatt fire dager av stillingen min på barneskolen, en klasse i mat og helse på ungdomsskolen, og jeg har studert faget jeg brenner for på Høyskolen. Undervisning i mat og helse på barneskolen har vært både lærerikt og utviklende, kombinert med studier i sosialt fellesskap, måltider, matkultur, bærekraft - kosthold, ernæring, folkehelse og livsstil. Hva er det som styrer våre matvalg? Hvorfor spiser barn og unge for lite fiber, grønt og fisk? Jeg fikk også en spennende oppgave til muntlig eksamen. Kan skolemåltid være en arena for læring? JA, det er så mye kunnskap for livsmestring og folkehelse i å kunne planlegge, handle, gjennomføre, nye og evaluere et større måltid sammen med mange andre. Her kan vi trekke fram kultur, identitet, økonomi, tilgjengelighet, kunnskap om ernæring, allergier og religiøse kostregler. Og ikke minst samhandling med andre mennesker 🥰 Det gav inspirasjon for nye oppgaver inn i undervisningen neste skoleår 🤰🤰🤰Her på Instagram vil jeg fortsette å dele matglede og inspirasjon, og jeg gleder meg til å vise dere min nye hjemmeside som nå snart skal legges ut. Fra høsten har jeg satt av litt tid til kursvirksomhet igjen, og det gleder jeg meg veldig til 🥰 Først ut er fermentering av grønnsaker i Ulvik, 21.09  Håper vi sees 🙌 Eller kanskje vi sees på kurs i Bergen? #slowfoodulvik #siwraw #fermenteringskurs #fermentering #melkesyregjæring #fermenteringavgrønnsaker #matdegodetarmbakteriene #kortreistmat #matfortarmen #bærekraftigforbruk
Husker du denne deilige, raw granolaen? Det er så enkelt 🙌 og så godt!! I dag fikk 4.trinn i mat og helse laget og spist den og det er herlig når de blir så begeistra for ulike frø satt sammen med dadler og kanel i en food prosessor 🌱🌱 Dette er et tverrfaglig prosjekt med naturfag og samfunnsfag under tema; bærekraft 🌱🌱 Oppskriften under ble brukt i dag. Vanligvis tilsetter jeg også noen ss mandelsmør for mere fylde og fuktighet.

4 dl mandler
1 dl havregryn 
3/4 dl gresskarkjerner
3/4 dl sesamfrø
2 dl kokos
1/4 ts salt
1 ts kanel 
250 gr dadler 

Kjør først mandlene i en foodprosessor til grovt mel. Tilsett de andre tørre ingrediensene og kjør maskinen litt til. 
Tilsett dadler uten sten og bland til dadlene er løst opp og har samlet massen. 
Ha granolaen over i en luftett boks - og strø over varianter av yoghurt. Topp gjerne med friske bær, oppkuttet eple eller annen frukt. Her får du gode plantefiber til deg og tarmen din ❤️ 
 Foto: @odamvillanger 
#siwraw #plantefiber #bærekraftig #plantebasert #rawgranola #4.klassematoghelse #iverogglede #raw #matfortarmen #godefettsyrer
Gjennom SIWRAW skaper jeg stor glede via rå grønnsaker, frukt, bær, nøtter, frø og kjerner. 
I det raw kjøkkenet brukes kun rene råvarer fra planteriket. I hele verden er begrepet RAW forent med at produktet ikke er varmebehandlet over 42 grader - og at produktet er fritt for hvitt sukker, melk og gluten. 

I dag deler jeg noen bilder fra catering og salg opp gjennom de siste 8 årene. 

Lidenskapen til det grønne kjøkkenet står fremdeles sterkt ❤️

#siwraw #renmatglede #matforglede #matfortarmen #renmat #friforgluten #friforglutenmælkogsukker #raw #rawvegan #spennendemat #råvarer